Tocanita cu mamaliga

Normal 7039f0867ef336
Durata: 30 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Taiati carnea in patratele potrivite sau in fasii late de cca 5-6 cm.
  2. Intr-o cratita, pe foc mic spre mediu, puneti 1 lingura de ulei de masline. Cand acesta s-a incins, adaugati carnea de vita. Caliti carnea cca 5-6 minute, pana cand isi schimba culoarea, apoi adaugati salota sau ceapa taiata in felii foarte subtiri si cateii de usturoi tocati marunt.
  3. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, adaugati sucul de rosii, rosiile deshidratate tocate marunt si o cana cu apa calda.
  4. Acoperiti cratita cu un capac si lasati tocanita sa fiarba, pe foc mic, pana cand carnea este patrunsa. Mai adaugati apa din cand in cand, in cazul in care sosul scade prea mult.
  5. Inainte cu cca 20 de minute de a stinge focul, adaugati ciupercile champignon,
  6. Amestecati bine, acoperiti cratita cu capac si mai lasati tocanita pe foc mic pana cand ciupercile sunt si ele patrunse.
  7. In 3 minute preparati mamaliguta cu malai prefiert de la Panzani. Pentru tocanita este recomandat ca mamaliguta sa fie mai tare. Cand e gata, rasturnati-o pe un platou.
  8. Scoateti in farfurie tocanita si mamaliguta si serviti-le calde, insotite de o salata proaspat pregatita.

Ingrediente