Salata de orez cu fructe de mare

Normal b9a68e567c37c6
Durata: 45 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Pregatirea unei salate de fructe de mare racoritoare si plina de culoare este foarte simpla. Inainte de toate, puneti la fiert apa cu sare, adaugati orezul Panzani Special Salate si fierbeti la foc mediu, timp de aproximativ 20 minute. Scoateti apoi orezul si lasati-l sa se scurga si sa se raceasca.
  2. Curatati midiile, fierbeti-le si puneti carnea intr-o farfurie separata. Intr-o alta cratita, fierbeti crevetii in apa in care ati adaugat un varf de cutit de sare. Curatati crevetii si adaugati-i peste midii.
  3. Pentru a pregati vinegreta taiati rosiile, ceapa, piperul si ardeiul in bucati mici. Amestecati cu sucul de lamaie si uleiul.
  4. Dupa ce ati condimentat cu sare si piper, amestecati bine vinegreta pe care o adaugati apoi peste orez, impreuna cu crevetii, midiile scurse si caracatita tocata. Amestecati totul.
  5. Serviti salata de orez cu fructe de mare alaturi de cateva frunze proaspete de salata.

Ingrediente

  • Orez Trigrano / Special salate
  • PENTRU SALATA
  • 280 g orez Panzani Special Salate /Trigrano
  • 60 g salate diferite
  • 250 g creveti
  • 600 g midii
  • 2 picioare de caracatita fierte
  • PENTRU SOS/VINEGRETA:
  • 1 rosie
  • 1 tulpina verde de ceapa
  • 1/4 lingura piper verde
  • 1/4 ardei rosu dulce
  • 5 linguri de ulei
  • 1/2 lamaie
  • - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  • Daca va intrebati “ce mancam azi?” si ati incercat deja toate retetele dietetice pe care le cunoasteti, va recomandam tuturor Salata de orez cu fructe de mare, una dintre retetele de mancare rapide si delicioase, preparata cu orez special pentru salate.