Orez cu lapte si pastai de vanilie

Normal bd83b0f1b37cc0
Durata: 120 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Se amesteca smantana lichida, laptele, coaja de citrice, scortisoara si vanilia intr-o cratita. Se lasa la infuzat pe foc, timp de 15 minute.
  2. Se spala orezul in apa rece si se scurge.
  3. Cand amestecul fierbe, se adauga orezul spalat si se lasa la foc mediu - mic, timp de 18 minute.
  4. Se scoate coaja citricelor, scortisoara si vanilia, se adauga apoi galbenusul de ou, laptele condensat si se amesteca bine.
  5. Dupa ce totul se intareste, se introduce in frigider pentru aproximativ 3 ore. Dupa ce s-a racit se presara bine cu zahar brun. Zaharul se poate arde cu ajutorul unui arzator.

Ingrediente

  • Orez Bob Mare
  • 175 g Orez Panzani cu Bob Mare
  • 1L lapte
  • menta
  • 300 ml smantana lichida
  • 200 ml lapte condensat
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 portocala mica
  • 1 lamaie mica
  • 100 g zahar brun
  • 1 galbenus de ou
  • 1 pastaie de vanilie
  • - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
  • Daca doresti un desert mai deosebit si nu ai timpul necesar pentru un Tiramisu cu orez, iar salata de orez cu fructe este prea clasica pentru gustul tau, prepara repede un Orez cu lapte si pastai de vanilie si incearca puterea unor secrete culinare folosite in retete clasice.
  • Vei vedea cum cateva ingrediente in plus si schimbarea modului de fierbere transforma traditionalul tau orez intr-un preparat cu totul diferit, cu o textura aparte si gust cu adevarat special.