Mici cu Mamaliga la gratar

Normal ed348089bf01fa
Durata: 30 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Treceti de 3 ori carnea si seul prin masina de tocat.
  2. Zdrobiti usturoiul impreuna cu o lingurita rasa de sare, cu dosul unei linguri, adaugand 200 ml apa calduta si amestecand bine.
  3. Strecurati lichidul peste carnea tocata, adaugand si bicarbonatul, pentru ca la prajit mititeii sa creasca si aiba o consistenta pufoasa.
  4. Pentru aroma puneti cate un varf de lingurita cu ienibahar si coriandru sau o lingurita rasa de cimbru pisat.
  5. Amestecati tocatura pana cand se omogenizeaza, apoi introduceti compozitia (acoperita cu folie alimentara) in frigider, pana a doua zi.
  6. Prin masina de tocat la care ati montat tubul pentru facut carnati, treceti din nou carnea. Prin tub vor iesi mititeii, pe care ii rupeti cu mana, pe masura ce ies, la cca 8-10 cm lungime.
  7. Puteti modela mititeii si intre palmele udate cu apa sau unse cu untdelemn. Important este sa obtineti carnaciori de cca 2 cm grosime si 8-10 cm lungime. Aceasta este dimensiunea potrivita pentru ca micii sa fie bine patrunsi si in interior.
  8. Asezati micii pe pe un platou uns cu untdelemn, fara sa se lipeasca unul de altul, pana ii modelati pe toti, apoi ii ungeti si pe deasupra.
  9. In 3 minute preparati o mamaliguta (mai tare) din malai Panzani, in care la final adaugati o nuca de unt cu sare si amestecati.
  10. Rasturnati mamaliga pe o farfurie si o aplatizati in asa fel incat stratul de mamaliga sa aiba o inaltime de 3-4 cm. Lasati sa se raceasca si decupati dreptunghiuri mari, cu un cuţit trecut prin apa rece la fiecare taiere.
  11. Pregatiti intr-un bol untul amestecat cu granule de sare.
  12. Incingeti gratarul - cel mai bun gratar pentru pentru mititei este cel cu carbuni.
  13. Prajiti micii pe gratar la foc mic. In cazul in care flacara este mai mare, aruncati putina apa pe foc. Intoarceti cu grija micii pe toate partile, pentru a se praji uniform.
  14. Cand micii sunt aproape gata, puneti mamaliga taiata dreptunghiuri pe gratar printre mici. Ungeti suprafata mamaligii cu untul pregatit cu granule de sare şi lasati-o pe gratar cate trei minute, pe fiecare parte.
  15. Cand sunt gata, scoateti micii si mamaliga pe un platou si serviti!

Ingrediente