Mamaliga cu lapte

Normal 0ec7865a6542a5
Durata: 30 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Într-un ceaun turnati 3 pahare de lapte si 1 pahar de apa. Lasati sa dea in clocot.
  2. Turnati malaiul Panzani, adaugati sare (dupa gust) si lasati amestecul sa fiarba 3 minute, amestecand din cand in cand, pana mamaliga este gata.
  3. Mamaliga trebuie sa fie mai tare. Daca e nevoie, lasati sa mai fiarba putin, amestecand pana se mai evapora din apa.
  4. Rasturnati mamaliga pe un fund uscat de lemn. Modelati cu o lopatica de lemn mamaliga calda intr-un strat de cca 5 cm inaltime si neteziti suprafata.
  5. Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o cu ajutorul unor forme pe care le ungeti sau le udati cu apa inainte de fiecare decupare.
  6. Pe masura ce taiati, puneti formele din mamaliga pe un platou.
  7. Scoateti in farfurie si adaugati lapte rece sau cald, dupa preferinta.

Ingrediente