Budinca de orez cu nuci si caramel

Normal 6a0b3941d6ff5d
Durata: 80 minute Persoane: 4

Preparare

  1. Fierbeti in prealabil laptele impreuna cu scortisoara, smantana si smantana lichida pentru gatit intr-un vas de care acestea nu se lipesc. Adaugati orezul Panzani Bob Mare sau Rotund si lasati amestecul sa fiarba timp de 20 minute, cu focul la minim. Asteptati ca orezul sa se raceasca si scoateti scortisoara.
  2. Bateti albusurile pana se fac spuma (fara pauze, pentru ca spuma sa nu se lase), impreuna cu cateva picaturi de suc de lamaie. Adaugati treptat zaharul, amestecand pana ce acesta se incorporeaza complet. Pastrati spuma in frigider.
  3. Bateti galbenusurile si adaugati-le la orezul cu lapte. Imediat dupa aceea, adaugati treptat spuma de albus in care s-a incorporat zaharul si amestecati pana obtineti un amestec omogen.
  4. La final, acoperiti fundul unei forme cu siropul de caramel si adaugati amestecul obtinut anterior. Puneti forma intr-o tava si introduceti-le in cuptor. Umpleti jumatate din aceasta tava cu apa si lasati sa fiarba budinca la bain-marie, la 150 ÂșC, timp de 40 minute.
  5. Scoateti apoi forma din cuptor si asteptati timp de 1 ora, pana budinca din forma se raceste.
  6. Pentru ca budinca de orez sa arate si mai apetisant, se poate scoate din forma si orna cu nuci caramelizate.

Ingrediente

  • Orez Bob Rotund
  • Orez Bob Mare
  • 55 g orez Panzani Bob Mare sau Rotund
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 240 ml smantana lichida pentru gatit
  • 30 ml smantana
  • 5 linguri de zahar brun pentru glazura
  • sirop de caramel
  • 1 baton de scortisoara
  • lamaie
  • nuci caramelizate