Sit-ul Panzani.ro folosește aşa-numitele “cookies” pentru optimizarea şi perfecţionarea continuă a paginii de internet.
Prin utilizarea în continuare a paginii de internet declaraţi că sunteţi de acord cu utilizarea de cookies.

Durata: 120 minute Persoane: 4
Intre numeroasele retete simple de prajituri de casa, Prajiturelele de orez sunt un desert lacto-vegetarian savuros.
Este unul dintre dulciurile cu orez pe care te sfatuim sa il incerci.

 

Ingrediente

  • 70 g de orez Panzani cu Bob Mare
  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri de ou
  • 250 g faina fina de grau
  • 115 g de unt (la temperatura camerei)
  • 130 g de zahar pudra
  • 1 lingura de zahar tos
  • zahar brun
  • 2 g praf de ghimbir
  • 2 g praf de scortisoara
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • 600 ml de lapte dulce
  • 1 baton de vanilie
  • menta (optional)
  • gem de zmeura
  • forme de tarta

Preparare

  1. Puneti intr-un vas untul, faina, zaharul pudra, coaja de lamaie, scortisoara, ghimbirul si oul intreg.
  2. Amestecati pana se omogenizeaza, apoi framantati bine, pana obtineti un aluat fin, fara cocoloase. 
  3. Rulati aluatul obtinut, acoperiti-l cu folie pentru alimente si lasati-l la frigider timp de 2 ore. 
  4. Acum este timpul sa preparati orezul.
  5. Spalati orezul cu apa rece si scurgeti-l bine.
  6. Incalziti laptele intr-o cratita, impreuna cu batonul de vanilie.
  7. Atunci cand acesta da in clocot, puteti incepe sa adaugati orezul. 
  8. Amestecati laptele cu vanilie si cu orez timp de 20 de minute, apoi lasati-l sa se intareasca. 
  9. Dupa ce a capatat consistenta, scoateti batonul de vanilie si adaugati galbenusurile si zaharul tos si amestecati bine.
  10. Odata omogenizat continutul, dati cratita la o parte de pe foc.
  11. Scoateti aluatul din frigider, indepartati folia pentru alimente si taiati aluatul in rondele fine.
  12. Aplatizati feliile de aluat cu facaletul.
  13. Puneti acum aluatul in formele pentru tarta si decupati surplusul de coca (daca este cazul).
  14. Introduceti formele, cu aluat, in cuptor si coaceti timp de 12 minute la 190ºC
  15. Scoateti tartele de la cuptor si umpleti-le cu o lingurita de gem de zmeura si una de orez. 
  16. Introduceti din nou tartele umplute la cuptor si coaceti timp de 15 minute la  150ºC
  17. Scoateti tartele din cuptor si presarati, din abundenta, zahar brun pe deasupra. 
  18. Apoi caramelizati zaharul brun cu ajutorul unui arzator.
  19. OPTIONAL: Pentru a orna prajiturelele, puteti folosi cateva frunze de menta. 

 

 


Produs recomandat rețetei: